Beeldbewerking met het beste fotobewerkingsprogramma behelst het wijzigen van foto’s van digitale beelden of traditionele fotochemische beelden.
De standaardfuncties worden beeldbewerking genoemd, met gereedschappen als penselen om foto’s aan te passen of het bewerken en verbeteren van grafiek met een soort typisch kunstgereedschap. Grafische softwaretoepassingen, die meestal worden onderverdeeld in rastergrafische of vectorgrafische editors en 3D modeling tools, zijn de belangrijkste toepassingen voor gebruikers om foto’s te verbeteren, te manipuleren of zelfs opnieuw vorm te geven. Het renderen of creĆ«ren van artistieke foto’s met het beste fotobewerkingsprogramma is ook een veelgebruikte methode.
Beeldbewerking in het algemeen
Ze zijn ook schaalbaar en kunnen op elke resolutie gerasterd worden. Exacte pixels bevatten de tint- en lichtinformatie van het beeld. Pixels worden individueel of in groepen gewijzigd met behulp van geavanceerde formules in het fotobewerkingsprogramma. Beeldbewerkingsprogramma kan de foto’s transformeren en verbeteren.
Beste fotobewerkingsprogramma
Grondbeginselen van beeldbewerking met het beste fotobewerkingsprogramma
Niettemin worden vector grafische programma’s gebruikt om vectorafbeeldingen te maken en aan te passen, die niet worden opgeslagen als pixels, maar als samenvattingen van tekstcurves of lijnen. Dit artikel verwijst vooral naar beste fotobewerkingsprogramma en grafische software die gewoonlijk worden gebruikt om foto’s en andere rasterafbeeldingen aan te passen. Rasterfoto’s worden in een computersysteem opgeslagen in de vorm van een raster van beeldcomponenten die pixels worden genoemd. Vectorafbeeldingen bevatten een beschrijving in de vorm van vormen voor herschikking, daarom kunnen vectorafbeeldingen bijzonder snel worden gewijzigd met fotobewerkingsprogramma.
Fotobewerkingsprogramma en automatische beeldverbetering
Camera- of fotobewerkingsprogramma’s bieden meestal basisfuncties voor automatische fotoverbetering, waaronder lichtafwijkingen, belichtingscorrectie en kleurverbetering en tintcorrectie, bewerkingsfuncties zoals het verwijderen van objecten in foto’s, tint-, contrast- en helderheidsaanpassingen, en het bijsnijden of uitsnijden van beelden.
Omdat ze meestal plaatsvinden zonder enige interactie van de gebruiker of alleen worden gebruikt met een muisklik of door het kiezen van een menu-item, worden deze functies geautomatiseerd genoemd. Verder hebben sommige volautomatische bewerkingsfuncties in fotobewerkingsprogramma individuele combinaties met weinig interactie, die je zelf moet doen.
Fotobewerking met beeldbewerkingsprogramma en compressie van digitale gegevens
Sommige compressieformules, bijvoorbeeld PNG-bestanden, zijn lossless, wat nuttig is omdat alle gegevens en subtiliteiten in het beeldbestand bewaard blijven. Zowel bij camera’s als bij fotobewerkingsprogramma’s kan de gebruiker het compressieniveau bepalen. Het JPEG-formaat is gebaseerd op hoe de ogen en hersenen beelden en kleuren waarnemen, om dingen weg te werken die de mens niet ziet.
De meer populaire JPEG-indeling gebruikt daarentegen een verliescompressieformule waarbij hoe beter de compressie, hoe meer informatie verloren gaat, wat onvermijdelijk leidt tot een vermindering van de beeldkwaliteit of informatie die niet kan worden teruggewonnen. Compressie heeft al plaatsgevonden wanneer afbeeldingen in JPEG-formaat worden opgeslagen. Verschillende formaten voor beeldbestanden maken gebruik van compressiemethoden om ruimte te besparen en de bestandsgrootte te verminderen. Compressie kan plaatsvinden in de digitale camera of in het computersysteem met het fotobewerkingsprogramma.
Hoge resolutiebeelden
Er zijn aansprekende studies gedaan naar het gebruik van convolutionaire neurale netwerken om beelden met een superhoge resolutie te produceren. In het bijzonder hebben studies de omzetting aangetoond van een microscopisch beeld in een scanning electron microscopisch beeld met behulp van dit netwerk.
Het beste fotobewerkingsprogramma en functies voor digitale beeldbewerking
- Selectiegereedschappen, maskers zoals lasso of randdetectie
- Lagen en lagen voor beeldbewerking
- De grootte van de afbeelding aanpassen
- Bijsnijden of uitsnijden van een afbeelding
- Een deel van een afbeelding uit de achtergrond snijden
- Kleur aanpassingen
- Perspectiefcontrole (uitpuilende lijnen)
- Selectieve kleurverandering
- Contrast en helderheid wijzigen
- Histogram
- Dynamisch overvloeien (verloop van twee beelden in elkaar)
- Kopieer stempelgereedschap
- Afbeeldingen verscherpen en vervagen
- Ongewenste elementen in het beeld verwijderen
- Lenscorrectie
- Gamma correctie
- Beelduitlijning (roteren en spiegelen)
- Kleurdiepte wijzigen
- Ruisonderdrukking
- Beelden selecteren en samenvoegen
- Achtergrond verwijderen
Veel gebruikte bestandsformaten (beeldformaten) bij beeldbewerking zijn:
JPG/JPEG – joint photographic experts group (*.jpg)
GIF – grafisch uitwisselingsformaat (*.gif)
PNG – portable network graphics (*.png)
TIFF – tagged image file format (*.tif)
BMP – Windows bitmap (*.bmp)
SWF – shockwave flash (*.swf)
SVG – schaalbare vectorafbeeldingen (*.svg)